Министар Удовичић честитао младима Међународни дан младих

Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је 12. август, Међународни дан младих, поруком да је омладина највреднији ресурс и капитал који Србија има. 

”Желим да остварите снове у својој земљи и да развијате потенцијале на личну и друштвену добробит, а ми ћемо наставити да вас подржавамо на пута ка вашим идеалима и награђујемо ваш труд, знање и успехе. Будите активни, упорни, знатижељни, храбри и борите се за идеје које вам омогућавају да се остварите и да учествујете у креирању заједнице у којој живите и стварате јер ви сте садашњост и будућност наше Србије, покретачка снага њеног даљег развоја” – поручио је министар омладине и спорта.

Тема Међународног дана младих на глобалном нивоу ове године је "Ангажовање младих за глобалну акцију”, а због актуелне пандемије, биће обележен углавном кроз онлајн платформе. Министар Удовичић је захвалио младим људима на допиносу у борби против короне, првенствено кроз велики број волонтерских активности. 

“Министарство омладине и спорта континуирано ради на стварању услова за квалитетнији живот младих у Србији и у овим условима јер је за нас сваки дан - Дан младих” - навео је министар Удовичић. 

Генерална скупштина УН прихватила је 1999. године препоруку Светске конференције министара задужених за омладину да се 12. август прогласи за Међународни дан младих. У Србији се тај дан обележава од 2007. године, када је основано Министарство омладине и спорта које данас има успостављене основне механизме за активно учешће младих у друштву, кроз рад савеза, удружења младих, удружења за младе, канцеларија за младе на локалном нивоу и омладинских клубова. То је мрежа са више од 1700 актера који делују широм Србије и на њеној одрживости раде министарства, локалне самоуправе, цивилни и приватни сектор.

”Настављамо да стварамо друштво у коме млади у Србији имају могућност да континуирано развијају своје вештине, стичу нова знања и да активно учествују у свим сферама друштвеног живота. Понос наше Србије су наши млади, а мотив и разлог сваког стварања данас је њихова енергија, ентузијазам и снага за све што је Србија данас и за све оно што желимо да наша Србија буде” – закључио је министар Удовичић.

Top