Министар омладине и спорта Вања Удовичић најавио прву Међународну конференцију спортске медицине која се одржава у Србији

Mеђународна конференција спортске медицине по први пут одржава се у Србији, у организацији Аспетара и Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, биће одржана од  21.  до  23.  маја  у  Сава  Центру  у  Београду,  под  покровитељством Министарства омладине и спорта.

,,Конгрес ће бити прилика не само за промоцију Србије, већ и да се домаћа стручна јавност упозна са светским трендовима у лечењу спортских повреда, да наши лекари успоставе сарадњу са најпознатијим светским лекарима и да њихово знање пренесу у нашу земљу.“, рекао је Удовичић.

Циљ  конференције  је  успостављање,  пре свега,  сарадње  између  две  земље  и  размена  искустава  у  области савремене  медицине  спорта  и  рехабилитације.  Имајући  у  виду  потребе рекреативног  и  професионалног  спорта,  у  смислу  одржавања здравља популације али и унапређења спортских  перформанси у врхунском спорту, конференција има за циљ да да нове смернице у области спортске медицине и рехабилитације.

,,Посебно ми је драго што могу да нагласим да и Србија има велику традицију у овој области и да су наши стручњаци изузетно цењени у свету. Србија је већ спортски лидер у овом делу Европе, а желимо да постанемо и лидер у области спортске медицине. Веома  сам  захвалан  држави  Катар  и  клиници  „Аспетар’’ што  су  нас препознали као искреног партнера и пријатеља, а након конференције радићемо на продубљивању сарадње“, закључио је Удовичић.

Top