Конкурси за стипендирање најбољих студената   

На иницијативу министра омладине и спорта Вање Удовичића износ стипендије је прошле године повећан са 25.000 на 30.000 месечно, колико ће и ове године добијати  најуспешнији студенти. Стипендија у износу од 30.000 динара додељује се за 10 наставних месеци, односно једну академску годину. Конкурс ће трајати од 3. октобра до 14. новембра 2014. године.

На конкурс ће, по његовом објављивању, моћи да се пријаве студенти са свих државних факултета и универзитета, који су на завршним годинима основних или мастер академских студија. У претходним годинама Фонд за младе таленте је по овом конкурсу стипендирао више од шест хиљада студената. Искуство показује да су добитници стипендије најчешће имали просечну оцену вишу од 9.50.

Подсећамо студенте да је у току и конкурс за стипендирање студија у иностранству, на који се могу пријавити до 17. октобра. Реч је о  Конкурсу за стипендирање најбољих студената студија другог и трећег степена на универзитетима земаља чланицa Европске уније и Европске асоцијације за слободну трговину (EFTA) и на водећим светским универзитетима за школску 2014/15. годину.

Овим конкурсом предвиђено је стипендирање до 500 студената који ће своје студије и академско усавршавање на мастер и докторским студијама наставити на неком од престижних универзитета у иностранству.

Детаљније информације и конкурсна документација могу се пронаћи ОВДЕ.

 
Top