Финансијска помоћ Министарства Београдском маратону

Министарство омладине и спорта помоћи ће одржавање предстојећег 27. Београдског маратона са седам милиона динара. Уговор су данас потписали министар омладине и спорта Вања Удовичић, генерални секретар Атлестког савеза Србије Слободан Бранковић и председник Београдског маратона Александар Ђорђевић. 

Удовичић је након потписивања изјавио да Влада Србије препознаје значај ове спортске манифестације за Београд и да је зато одлучила да, у складу са могућностима, помогне одржавање маратона са седам милиона динара. „Сви знају колико је маратон потребан Београду и шта он значи за наш град. Важан је с аспекта едукације, јер децу и родитеље учи колико је важно бавити се рекреацијом, а његов туристички значај за Београд је од огромног значаја, јер свету наш град и земљу показује у најбољем светлу“, рекао је министар омладине и спорта. 

Удовичић је казао да се у Србији 67 одсто грађана не бави рекреацијом, и истакавши колико је спорт важан за здрав живот, позвао све људе да 27. априла учествују у некој од трка на београдском маратону. 

Саша Ђорђевић захвалио је Министарству на помоћи коју је пружило маратону. „Ово је први пут да је новац стигао пре одржавања маратона. То нам помаже да пребродимо тешкоће с којима се суочавамо и зато веома ценимо овакав однос Министарства. Маратон ће и ове године представљати Србију и Београд у најбољем светлу“, казао је Ђорђевић. 

Генерални секретар Атлетског савеза Слободан Бранковић изразио је захвалност Министарству за сву помоћ коју пружа промоцији атлетике у нашој земљи, што доводи до све бољих резултата српских атлетичара. 
Top