Државни секретар Станић на представљању Опенса у Берлину

Државни секретар у Министарству омладине и спорта Дарко Станић учествовао је 29. маја  на пријему поводом представљања Омладинске престонице Европе Нови Сад 2019 у Амбасади Републике Србије у Берлину.

Државни секретар Станић је у уводном обраћању представио активности Владе Републике Србије и  Министарства омладине и спорта у области омладинске политике са посебним акцентом на подршку Новом Саду током конкурисања за добијање титуле Европске престонице младих и активностима које су следиле након добијања исте. ,,Титула европске престонице младих за 2019. годину донела је Граду Новом Саду и Републици Србији важно признање, јер потврђује спремност и институција и младих да заједнички унапређују квалитет живота младих и да раде ка томе да се добре праксе и могућности за младе пренесу на европски ниво па и шире“ истакао је Станић позвавши младе из Европе и целог света да дођу у Нови Сад – омладинску престоницу Европе 2019. године и културе 2021. године и  да учествују у низу активности које се спроводе са младима и за младе.

Амбасадор  Републике Србије у Берлину Душан Црногорчевић је истакао значај  који носи титула Европске престонице младих и шансе коју пружа младима из различитих земаља да кроз заједничке пројекте реализују своје потенцијале и идеје пре свега у области економије, дигитализације и културе. Координатор ОПЕНС-а Вукашин Гроздановић је приказао активности Омладинске престонице Европе Нови Сад 2019 и позвао заинтересоване да се укључе у исте.

На пријему су били представници  немачког парламента, међународних омладинских опрганизација, дипломатског кора , ОПЕНСа а испред  Министарства омладине и спорта учествовала је и саветница министра Снежана Клашња.

Пријем је организовао Савез омладинских удружења „Нови Сад европска омладинска престоница младих - ОПЕНС“ у сарадњи са Министарством спољних послова Републике. Србије у циљу упознавања са најважнијим пројектима Новог Сада и упућивања позива за укључивање у исте. Учесници су имали прилику да разговарају о могућностима за сарадњу на плану омладинске политике и начину на који заједно могу да допринесу стварању услова за развој и остваривање потенцијала младих, њихово активно учешће у друштву и допринос развоју истог како на националном, тако и на међународном нивоу.

Top