Донирана спортска опрема у пет основних школа које похађа 3000 ученика и Пионирском граду који посети 10.000 деце годишње

Државни секретари у Министарству омладине и спорта Предраг Перуничић и Дарко Станић и помоћник министар за спорт Дарко Удовичић у присуствовали су данас јавним часовима физичког васпитања и уручили спортску опрему за фискултурне сале за пет основних школа у Београду и Установи за физичку културу - СРЦ Пионирски град.

Донирана опрема за сваку школу састоји се од комплета голова са мрежама, кошева и кошаркашких табли, мрежа за одбојку и 40 лопти за четири спорта а додељена је Школи за оштећене са слухом „Стефан Дечански“ и ОШ „Петар Петровић Његош” на Општини Савски Венац, ОШ „Дринка Павловић” на Општини Стари Град, ОШ „Карађорђе” на Чукарици и ОШ „Радоје Домановић” на Новом Београду, које похађа око 3000 ученика.

Спортски реквизити су уручени и Установи за физичку културу - СРЦ Пионирски град, чије услуге користи скоро 10.000 ученика годишње.

Министарство омладине и спорта у сарадњи са Савезом за школски спорт спроводи акцију донације комплета опреме за школске фискултурне сале у 95 школа у Србији, а данашња донација део је ове велике акције која ће се наставити за још 84 школe.

Акција има за циљ да што више фискултурних сала широм Србије добије нову спортску опрему да би ученици имали услове за бављење спортом у складу са најсавременијим стандардима и како би се унапредио квалитет школског спорта.

 

Top