Донација Владе Јапана Џудо савезу Србије

Министар омладине и спорта Вања Удовичић присуствовао је церемонији потписивања уговора о донацији Владе Јапана Џудо савезу Србије. Уговор о донацији потписали су Њ.Е. Ђуићи Такахара, амбасадор Јапана и Иван Тодоров, председник Џудо савеза Србије.

,,Честитам Џудо савезу Србије на сарадњи са Владом Јапана и потписивању уговора о донацији. Џудо спорт је у последњих пар година све популарнији у Србији и бележи изузетан напредак. Очекујем да ће то потврдити и млади спортисти на предстојећим међународним такмичењима, што ће бити најбоља награда за сав рад у претходом периоду", истакао је Удовичић.

Влада Јапана је у оквиру Програма бесповратне помоћи у области културе одлучила да донира износ од 34.852 евра Џудо савезу Србије. Наведеним средствима Џудо савез Србије набавиће 650 m2 татами подлоге за вежбање што ће унапредити услове тренирања џудо спорта у Србији. Ова донација татами подлоге неопходна је за тренинг џудиста свих узрасних категорија, у циљу континуитета остваривања врхунских резултата у свим категоријама на домаћим и међународним такмичењима, са посебним нагласком за припрему за предстојеће Олимпијске игре у Токију 2020. године.

Top