Боровчанин: Инспирисати младе да граде бољу Србију

Суботица је данас постала први град на мапи Лајкомат каравана, који ће у оквиру Месеца толеранције и људских права, све до 10. децембра посетити више градова Србије. Државни секретар за омладину Ненад Боровчанин, који је присуствовао почетку каравана, упозорио је на негативне појаве у медијима и онлајн простору, а као решење предложио да се покрену позитивне кампање које инспиришу и у људима буде најлепша осећања.

„Месец толеранције и људских права је одличан пример – неопходне су кампање које буде најлепша осећања“, приметио је државни секретар и додао како верује у спремност омладине да изгради боље друштво.

Он је похвалио иницијативу неформалних група младих из Новог Сада, Суботице, Зрењанина, Новог Пазара и других градова, подсетивши да су управо они покренули Месец толеранције и људских права, који су подржали Министарство омладине и спорта, Канцеларија за људска и мањинска права и Повереник за заштиту равноправности.

„Искрено верујем да омладина Србије може да изгради једно толерантније, демократичније и напредније друштво“, закључио је Боровчанин.

У оквиру обележавања ове манифестације, организује се такмичење Амбасадор толеранције и људских права и Лајкомат караван од Суботице до Новог Пазара. Током такмичења, у многим градовима широм Србије биће постављени апарати који ће снимати видео поруке грађанки и грађана којима се афирмишу толеранција и људска права.

Видео поруке ће бити постављене на портал www.nemrznji.rs, а званични хаштагови су #verujem #tolerancija #nemrznji.

Победник такмичења, који постаје Амбасадор толеранције и људских права, је особа чији видео буде највише шерован, а награда је посета институцијама Савета Европе у Стразбуру.

Top