1346 стипендија Фонда за младе таленте за студије у Републици Србији

На 86. седници Фонда за младе таленте одржаној 1. априла 2019. године, усвојена је листа 1346 добитника стипендије Фонда по Конкурсу за стипендирање до 950 студената завршне године основних академских студија и до 410 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија за школску 2018/19. годину.

Од 1730 кандидата колико се пријавило на Kонкурс, 945 студената ће добити стипендије за завршну годину основних академских студија, а 401 студент ће бити стипендиран за мастер академске студије. Стипендија Фонда за младе таленте и ове године износи 30.000,00 динара месечно и исплаћује се за период од десет наставних месеци. На иницијативу председника Фонда за младе таленте Републике Србије Вање Удовичића и ове године стипендију је добило 50 студената више него прошле године.

"Ово је улагање у нашу најквалитетнију, најздравију будућност. И искрено се надам да ће и број студената сваке године бити све већи, не само по добијању стипендија, већ и по одазиву на конкурс. Јер ово је оно што желимо да гајимо – да наши најбољи студенти, да наши најбољи млади буду награђени за труд и за време уложено првенствено у себе саме", истиче председник Фонда за младе таленте Републике Србије, министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Tакође, на 86. седници Фонда усвојена je одлука о расписивњу Конкурса за доделу награда ученицима средњих школа за постигнуте успехе на признатим такмичењима у земљи и иностранству у току календарске 2018. године.

Листу добитника стипендије по наведеном конкурсу можете преузети овде.

Top