Вести - Фебруар 2016

Српски стрелци освојили седам медаља на ЕП у Ђеру!

Датум: 27.02.2016 | Категорија: Активности, Спорт,

Српски стрелци и стрелкиње остварили су сјајне резултате на Европском првенству у стрељаштву пошто су у мађарском Ђеру "упуцали" седам медаља за Србију. Последњег дана такмичења женски сениорски тим освојио је сребрну, док је Зорана Аруновић стигла до бронзе у поједниначној конкуренцији.
Детаљније

Младима неопходно више каријерног вођења и саветовања

Датум: 26.02.2016 | Категорија: Активности, Омладина,

Трећа национална конференција „Каријерно вођење и саветовање у Републици Србији“ одржана је 25. фебруара 2016. године у Хотелу Метропол, у организацији Националног центра европске мреже за подршку каријерном вођењу и саветовању Еuroguidance, а у сарадњи са Министарством омладине и спорта и Министарством просвете, науке и технолошког развоја.
Детаљније

Позив научно-истраживачким организацијама за спровођење истраживања у области омладинског предузетништва

Датум: 25.02.2016 | Категорија: Омладина,

У оквиру ПЕРФОРМ пројекта који финансира Швајцарска агенција за развој и сарадњу (СДЦ), а за потребе Министарства омладине и спорта, реализоваће се истраживање регулaторног оквирa предузетништвa млaдих.
Детаљније

Форум за одрживи развој - заједничко деловање јавног, приватног и цивилног сектора

Датум: 25.02.2016 | Категорија: Омладина,

У Београду се 24-27. фебруара 2016. године одржава међународна конференција „Форум за одрживи развој“, у организацији УНЕСКО Универзитетског клуба. Тема конференције је „Улога образовања и културе у агенди одрживог развоја", а циљ – едукација најбољих студената у сфери одрживог развоја кроз области образовања и културе, размена знања из наведених области и развијање адекватних концепата за даље усавршавање.
Детаљније

Основан Савет за унапређење положаја особа са инвалидитетом

Датум: 25.02.2016 | Категорија: Активности, Спорт,

Прва седница Савета за унапређење положаја особа са инвалидитетом на територији града Београда одржана је данас у Старом двору, а њоме је председавао градоначелник Београда Синиша Мали, а истом је присуствовао и министар омладине и спорта Вања Удовичић.
Детаљније

Удовичић упозорио челнике савеза: Пажљиво ћу пратити како се примењује закон

Датум: 24.02.2016 | Категорија: Активности, Спорт,

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се са представницима свих спортских савеза како би разговарали о примени Закона о спорту и њиховим обавезама.
Детаљније

Најава јавних конкурса за финансирање и суфинансирање програма и пројеката од јавног интереса у областима омладинског сектора

Датум: 23.02.2016 | Категорија: Активности, Омладина, Омладина конкурси,

У оквиру својих надлежности Министарство омладине и спорта сваке године објављује јавне конкурсе који су у складу са циљевима Националне стратегије за младе и којима се пружа подршка младима у свим областима од интереса за младе финансирањем пројеката и програма удружења младих, удружења за младе и њихових савеза, као и подршка и сарадња са локалним самоуправама у развоју институционалног оквира за унапређење омладинске политике на локалном нивоу финансирањем пројеката локалних самоуправа које имају основану канцеларију за младе.
Детаљније

Регионална канцеларија за младе – боља сарадња

Датум: 23.02.2016 | Категорија: Омладина,

Оснивање Регионалне канцеларије са сарадњу младих Западног Балкана, идеја која је проистекла из договора премијера Србије Александра Вучића и Албаније Едија Раме на конференицји о Западном Балкану у Берлину 2014. године, и званично треба да се реализује у јулу ове године у Паризу, док се старт ове канцеларије очекује у јануару 2017.
Детаљније

Радне праксе ― мост између света образовања и света рада

Датум: 23.02.2016 | Категорија: Омладина,

Пројекат #ПРаксам, који је реализовала Београдска отворена школа уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта, завршен је на задовољство 28 младих који су имали прилику да прођу кроз организован програм стручних пракси, 18 компанија које су им укалзале поверење али и задовољство Министарства омладине и спорта, Привредне коморе Србије и других партнера укључених у овај пројекат.
Детаљније

Страница 1 од 3

Архива вести