Државни секретари

Предраг Перуничић

државни секретар за спорт

perun 8Рођен је 27. јуна 1967. године у Пљевљима, Црна Гора. Завршио је Економски факултет.

Врхунски спортиста, некадашњи рукометни репрезентативац Југославије и Србије и Црне Горе и носилац националног признања Србије иза себе има више од 20 година спортске каријере, коју је започео у Рудару из Пљеваља.

Има 12 освојених трофеја, међу којима су посебни трофеј на Европском првенству и Светском купу, који су обележили његов живот, али и велике утакмице.

Са репрезентацијом је освојио бронзану медаљу на Европском првенству у Шпанији 1996. године, сребрну медаљу на Светском купу 1992. године у Шведској и 12 националних шампионских титула Југославије/Србије и Црне Горе.

Играо је у клубовима Рудар, Ловћен, Војводина, Партизан, Црвена звезда, Рајан спорт клуб из Дохе, као и у неколико клубова Бундес лиге.

Са Партизаном и Црвеном звездом освојио је „дуплу круну“. Након завршетка рукометне каријере био је извршни директор РК Црвена звезда и директор СЦ Вождовац.

Дарко Станић

државни секретар

 

Дарко Станић је дипломирани менаџер у спорту, рођен у Мојковцу, 8. октобра 1978. године.

Рукометом је почео да се бави са 12 година у свом родном месту. Наступао је за РК "Брсково" - Мојковац, РК "Ловћен" - Цетиње, РК "Берене" из Берана. Од 2002. године постао је члан РК "Црвене Звезде" - Београд са којом је 2004. године освојио дуплу круну као капитен.

Потом је изашао на међународну сцену и то прво у Швајцарској за "Grasshopper Club Zurich", затим "Cimos Koper" у Словенији, са којим је два пута освојио Кул Словеније, наслов државног првака и Челенџ куп ЕХФ-а, са РК "Металург" из Скопља је два пута био државни првак, освајач КУП-а Македоније и два пута играо у 1/4 финалу Лиге шампиона ЕХФ-а. Потом следи "Rajn-Nekar Leven" Немачка. Последње две године је наступао за "El Jaish" из Катара, са којим је понео два пута титулу првака државе и освојио више националних Купова. Азијску лигу шампиона је освојио са клубом "Lekhwiya".

Више пута је проглашаван за најбољег голмана како у домаћем, тако и у иностраним првенствима. Поред наше земље, једном у Швајцарској, два пута у Словенији и два пута у Македонији. Следе проглашења за најбољег голмана и то Сеха лиге у такмичарској 2012/13. години, као и у Лиги шампиона ЕХФ-а, у сезони 2013/14. године.

За националну селекцију Србије наступио је 103 пута. На Европском првенству 2012. освојио је сребрну медаљу и званично проглашен за најбољег голмана Европског првенства.

У периоду од 2011. до 2014. године у РК "Металург" из Сколља био је ангажован у сектору Маркетинг и односи са јавношћу, што је резултирало званичним проглашењем "РК Металург" као најбољи бренд у Македонији.

Говори енглески језик.

Добитник је националног признања Републике Србије.

 

 

 

Назад