Za aktivnu starost: Otvorena osma Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba

Datum: 29.09.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorio je danas, u Vrnjačkoj banji, osmu Olimpijadu sporta, zdravlja i kulture trećeg doba gde je poručio da su sport i rekreacija, tokom celog života, među najvažnijim činiocima zdravlja.

„To je upravo ono na čemu mi radimo i što želimo da prenesemo mlađim generacijama. Vi, svojim učešćem na Olimpijadi, pokazujete odgovornost prema sebi, prema društvu i prema mladima i dajete im pravi primer. Hvala vam na tome“, rekao je ministar Udovičić.

Olimpijada trećeg doba 4

On je dodao da je zadatak svakog čoveka da svakoga dana uradi nešto dobro za sebe i svoje zdravlje. Upravo učesnici Olimpijade trećeg doba to znaju i na sjajan način to i pokazuju, te ih je on zamolio da poruku o značaju rekreacije, fizičke i mentalne aktivnosti prenesete i svojim komšijama, mlađim ukućanima i unucima.

„Siguran sam da su pred vama aktivni i kreativni dani, ovde u Vrnjačkoj Banji, kao i da ćete u istom ritmu nastaviti i kada se vratite kućama. Želim vam uspešna takmičenja, u duhu fer pleja i radosti“, zaključio je Udovičić.

Olimpijada trećeg doba 3

Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba u osnovi nosi obeležje kulture umešnosti življenja u starosti. Biće organizovani međugeneracijski susreti juniora i seniora u svim sprotskim disciplinama, ali i aktivnosti u kojima mladi pomažu starijima i obrnuto (obuka o korišćenju mobilnih telefona, razmena profesionalnih iskustava…).

Nazad