Izabran pobednički esej na konkursu Misije OEBS-a

Datum: 21.09.2016 | Kategorija: Omladina,

Misija OEBS-a u Srbiji uz podršku Ministarstva omladine i sporta realizovala je konkurs za pisanje eseja na temu „Uloga mladih u sprovođenju obaveza iz ljudske dimenzije OEBS-a“, sa ciljem da se među mladima snažnije promovišu vrednosti aktivnog građanstva, učešća mladih i važnosti njihovog glasa.

Selekciona komisija sastavljena od predstavnica Misije OEBS-a u Srbiji, Ministarstva omladine i sporta, Krovne organizacije mladih Srbije i profesorke Pravnog fakulteta, izabrala je pobednički esej kroz proces anonimne recenzije. Kao najbolji, ocenjen je zajednički esej Jovane Zjačić, volonterke u skloništu za nezbrinutu decu i Ane Ćosić, nastavnice nemačkog jezika pod naslovom „Obrazovanje znači znanje“. Tema eseja je premošćavanje jaza u obrazovanju mladih Roma i Romkinja a autorke su predložile inovativni pristup uz korišćenje dobrobiti aktivnog volonterskog rada studenata.

Autorke će imati priliku da svoje ideje predstave na najznačajnijem godišnjem događaju u okviru ljudske dimenzije OEBSa koji će se održati krajem septembra u Varšavi.

Više informacija o pobedničkom eseju može se pogledati OVDE.

Nazad