Vlada izdvojila dodatnih 12,5 miliona za Letnje olimpijske igre u Los Anđelesu

Datum: 15.06.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare da je Vlada Srbije izdvojila dodatna sredstva za odlazak naših sportista na Letnje olimpijske igre u Los Anđelesu.

,,Na predlog premijera, na današnjoj sednici Vlada je odobrila dodatnih 12,5 miliona za odlazak naših sportista na Letnje olimpijske igre u Los Anđelesu. Veoma mi je drago što su Vlada i premijer lično su i u ovako teškim vremenima prepoznali značaj odlaska naših sportista na ovo takmičenje“, rekao je Udovičić.

On je dodao da je Ministarstvo omladine i sporta savez Specijalne Olimpijade Srbije finansiralo sa 9 miliona dinara, što je veći iznos nego prethodnih godina. Udovičić je rekao i da je ponosan na činjenicu da 10 stipendista ovog saveza jesu stipendisti Ministarstva omladine i sporta. Ministar je naglasio da sve sportiste tretira jednako i pruža im punu podršku za ostvarenje najviših sportskih ciljeva. Udovičić je posebno istakao da je ponosan što veliki broj srpskih sportista predstavlja našu zamlju na ovom velikom takmičenju.

Direktor organizacije Specijalne olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević rekao je da u Los Anđeles 21. jula ide 87 sportista koji će se takmičiti u 9 sportova.

,,Neizmerno sam zahvalan Vladi Srbije, premijeru Aleksandru Vučiću i ministru Vanji Udovičiću što su omogućili našim sportistima da odu na ovo takmičenje. Takođe, zahvalio bih se i Grbiću, Đokoviću, svim sportistima i dobrim ljudima koji su nam pomogli svojim donacijama“, rekao je Stanojević.

Nazad