Vlada isplatila 500 stipendija za studije u inostranstvu

Datum: 26.12.2014 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina,

Vladin Fond za mlade talente, kojim predsedava ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, uplatio je ukupan iznos stipendija studentima koji školovanje nastavljaju na master i doktorskim studijama na najboljim inostranim univerzitetima. Visina pojedinačne stipendije iznosi oko 540.000 dinara za jednu akademsku godinu.

"Skoro 500 studenata je od Vlade Republike Srbije, kroz Fond za mlade talente, dobilo sredstva za nastavak školovanja u inostranstvu. To je pokazatelj da Vlada itekako brine o mladim ljudima, jer kroz ovaj vid podrške pomažemo našim najtalentovanijim studentima da se školuju u prestižnim ustanovama, a nakon toga vrate u Srbiju i svojim znanjem pomognu razvoj zemlje", izjavio je Udovičić.

Među univerzitetima na kojima će naši studenti nastaviti usavršavanje nalaze se i Kembridž, MIT, Kolumbija, Univerzitet u Tokiju...

Po nedavno završenom Konkursu za stipendiranje najboljih studenata studija drugog i trećeg stepena na univerzitetima zemalja članica Evropske unije i Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu i na vodećim svetskim univerzitetima dodeljeno je ukupno 498 stipendija.

Svi stipendisti Fonda za mlade talente imaju ugovornu obavezu da se po završetku studija vrate u Srbiju i ovde rade pet godina.

Nazad