Udovičić za RTS: Rekordna godina u osvajanju medalja

Datum: 25.11.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je gostujući na RTS-u govorio o predstojećem Sajmu sporta, Predlogu zakona o sportu, većem uspehu srpskih sportista u ovoj predolimpijskoj godini u odnosu na prošlu, 2011., kao i o sistemskim promenama koje su do toga dovele.

"Sajam sporta je idealna prilika da se zahvalimo svim našim sportistima koji su nas toliko puta ove godine obradovali, da se prisetimo svih medalja i odličja koje su osvojili za Republiku Srbiju, ali i da se zahvalimo sistemu sporta, svima onima koji pomažu da srpski sport dominira kao što smo upravo i uradili ove godine", ovim rečima Udovičić je započeo svoje gostovanje u drugom dnevniku RTS-a.

Ministar omladine i sporta je činjeničnim brojkama pokazao kako se sistemski dobar posao u sportu uvek može videti kroz vrhunske rezultate i broj medalja i odličja koji se konstantno povećavaju. Poređenja radi, kako kaže Udovičić, u ovoj predolimpijskoj godini osvojeno je 29 medalja u olimpijskim disciplinama, a 2011. godine, pred London, osvojeno je 12 - savršen pokazatelj tendencije da srpski sport bude svake godine sve bolji i bolji. 

On je takođe, pozvao sve građane da posete četvrti međunarodni Sajam sporta od 27. do 29. novembra, a šta vas sve čeka u Hali 1 Beogradskog sajma, kao i kada će biti usvojen Predlog zakona o sportu, pogledajte u gostovanju ministra Udovičića OVDE.

Nazad