Udovičić u Poljskoj: Razvoj sporta po ugledu na zemlje EU

Datum: 31.08.2014 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić susreo se u Varšavi, tokom utakmice Srbija-Poljska kojom je otvoreno Svetsko prvenstvo u odbojci, s predsednikom Poljske Bronislavom Komorovskim i ministrom sporta i turizma Anžejem Bjernatom.

Ministar Udovičić čestitao im je na fenomenalnoj organizaciji otvaranja kojem je na nacionalnom stadionu prisusutvovalo više od 65 hiljada gledalaca čime je, na meču između Poljske i Srbije, nakon 62 godine oboren rekord u broju navijača na jednoj odbojkaškoj utakmici.

On je iskoristio priliku da im zahvali na pomoći koju je Poljska pružila Srbiji tokom majskih poplava, kao i da čestita na izboru premijera Donalda Tuska na mesto predsednika Evropskog saveta.

Nakon susreta s poljskim ministrom, Udovičić je izjavio da je Srbija krenula u unapređenje sistema sporta.

„Na tom putu, koristićemo iskustva zemalja Evropske unije, a posebno onih koje su u ranijem periodu imale sličan sistem i uređenje kao i mi. Prioriteti su nam podizanje rekreativnog i amaterskog sporta, puna odgovornost i transparentnost u finansiranju sporta, i transformacija i profesionalizacija klubova“, rekao je Udovičić.

Srpski ministar sporta i predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić  prisustvovali su svečanom otvaranju kao gosti predsednika Svetske odbojkaške federacije Arija Grase.

Nazad