Udovičić u Kruševcu: Srpska atletika zaslužuje podršku države

Datum: 14.10.2014 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

"Srpska atletika je zaslužila najveću podršku, ne samo Vlade, već celog društva. Trudićemo se da i u narednom periodu, u skladu s mogućnostima, obnovimo sportsku infrastrukturu, kako za profesionalne sportiste, tako i za rekreativce, jer nam je cilj da se svi građani bave sportom i da tako sačuvamo zdravlje nacije", rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić nakon obilaska radova na izgradnji atletskog stadiona u Kruševcu i trim staze u tom gradu, istakavši da su ovi objekti odličan primer saradnje Ministarstva i lokalne samouprave.

On je istakao da je zadatak države da stvori što je moguće bolje uslove, podjednako u svim delovima Srbije, da se stanovništvo bavi sportom. "Svim ljudima i deci koji žele da se bave sportom treba omogućiti da u svojim gradovima imaju uslove da treniraju", kazao je Udovičić.

Delegaciju koju je obišla kruševačke sportske objekte, uz ministra Udovičića, činili su ministar odbrane Bratislav Gašić, predsednik i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović i Slobodan Branković i generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković.

Nazad