Udovičić sa ministrom sporta Azerbejdžana -  sportska infrastruktura u fokusu razgovora

Datum: 30.10.2014 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

U okviru radne posete Azerbejdžanu ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas se sastao s azerbejdžanskim ministrom omladine i sporta Azadom Rahimovim. U razgovoru dvojice ministara posebno je istaknuta potreba za realizacijom memoranduma o saradnji dva ministarstva, kao i uspostavljanje saradnje u oblasti sportske infrastrukture.

„Srbija i Azerbejdžan već sarađuju na osnovu Memoranduma o saradnji koji su naša dva ministarstva potpisala pre tri godine, a u kojem je poseban akcenat stavljen na razmenu volontera, kao i na mogućnosti za uzajamno korišćenje sportskih kompleksa po posebnim uslovima. Želimo dodatno da obogatimo zajedničke aktivnosti, stvarajući uslove za realizaciju konkretnih projekata u oblasti omladine i sporta“, rekao je ministar Udovičić.

Ministar omladine i sporta se u Bakuu sastao i sa ambasadorom Republike Srbije u Azerbejdžanu Nebojšom Rodićem i obišao olimpijsko selo u kojem će biti smešteni učesnici prvih Evropskih olimpijskih igara koje će se održati 2015. godine u azerbejdžanskoj prestonici.

Ministar Udovičić u Azerbejdžanu predstavlja Srbiju na prvom velikom svetskom forumu o omladinskim politikama koji okuplja 700 učesnika iz 170 zemalja, među kojima i 80 ministara zaduženih za oblast omladine.

Nazad