Udovičić s pomoćnikom hrvatskog ministra za sport: Unapređenje regionalne saradnje u oblasti sporta

Datum: 23.03.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas s Tomislavom Paškvalinom, pomoćnikom ministra za sport u Vladi Republike Hrvatske. Sagovornici su konstatovali da je saradnja Srbije i Hrvatske u oblasti sporta dobra, ali da svakako treba raditi na njenom intenziviranju u obostranom interesu. Hrvatska strana je iskazala posebno interesovanje za iskustva Srbije i primere dobre prakse u domenu programskog finansiranja sporta. 

„Srbija je posvećena razvoju i unapređenju sporta. To je oblast koja je od zaista velikog značaja za našu zemlju, jer pored svih koristi koje sport ima za zdravlje nacije, on je i jedna od najdragocenijih platformi za međunarodnu promociju naše zemlje. Da bismo sport u Srbiji učinili što boljim, otvoreni smo za dobre prakse iz svih zemalja, kao i da svoja iskustva podelimo u cilju unapređenja regionalne sportske saradnje“, poručio je Udovičić.

Udovičić i Paškvalin razmenili su iskustva o zakonskoj regulativi u oblasti sporta, a na sastanku je bilo reči i o daljem unapređenju saradnje u oblasti sportske medicine, edukacije u sportu, vrhunskog sporta i školskog, univerzitetskog i rekreativnog sporta.

        Nazad