Udovičić pozvao mlade da se prijave na volonterske kampove

Datum: 21.07.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je Međunarodni volonterski kamp u Bečeju u okviru kojeg mladi rade na uređenju zapuštenih i neuređenih delova Goranskog parka, a pored radnog dela učestvuju i na ekološkom seminaru

,,Cilj volonterskih kampova jeste da se mladi upoznaju, razmenjuju iskustva, uče jezik, stiču nove veštine i znanja, stiču nove prijatelje, ali i da svojim radom doprinose razvoju životne sredine", rekao je ministar Udovičić.

Ministarstvo omladine i sporta je prošle godine kroz program „Mladi su zakon“ organizovalo 11 volonterskih kampova, dok će ove godine biti održano skoro tri puta više - preko 30 volonterskih kampova na teritoriji cele Srbije. Ministar je naglasio da je  ideja kampova da okupe što veći broj mladih ljudi, volontera koji će zajedno raditi na nekim novim projektima od značaja za zajednicu.

,,Iskoristiću ovu priliku da pozovem sve mlade ljude da se prijave na volonterske kampove koji traju do oktobra! Ovo je sjajna prilika da mladi kvalitetno i kreativno provedu svoje leto u Srbiji i upoznaju vršnjake iz inostranstva sa našom zemljom", istakao je Udovičić.

Na 10. Međunarodnom kampu u Bečeju učestvuje 30 volontera, a među njima su i mladi iz Španije, Češke, Belgije, Italije.

Nazad