Udovičić na humanitarnoj 'Roze trci', povodom Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke

Datum: 27.03.2016 | Kategorija: Bitne informacije, Omladina, Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić priključio se manifestaciji "Roze trka" koja je održana danas na Adi povodom Nacionalnog dan borbe protiv raka dojke. "Roze trka" je mesto gde se na današnji dan okupe oni koji su bolest pobedili i oni koji su ih u tome podržali.

Udovičić je istakao da Ministarstvo omladine i sporta želi da učestvuje u buđenju svesti javnosti o ovoj važnoj temi i zato se danas priključio učesnicima trke na Adi Ciganliji. "Danas trčimo za zdrav život. Mnogo je onih koji tu trku izgube. Naš cilj je da preokrenemo rezultat i ovoj oblasti. Podrška ženama obolelim od ove sve češće i veoma teške bolesti je neophodna. Međutim, važno je i da zdrave žene podstaknemo na redovne preglede. Podaci pokazuju da žene u Srbiji sada češće idu na preglede, ali to nije dovoljno. Moramo biti odgovorniji kada je zdravlje u pitanju, to je nešto za šta uvek moramo da nađemo vremena. Sportska aktivnost je nešto što nam u tome pomaže. Zato danas spajamo lepo i korisno", rekao je Udovičić.

Ministar omladine i sporta naglasio je da svojim primerom želi da podstakne i ostale javne ličnosti da se pridruže svim manifestacijama i da se tako pošalje zajednička poruka da su zdravlje i zdrav način života ipak najvažniji za sve.

Roze Trka
Roze Trka
Roze Trka
Roze Trka
Nazad