Udovičić i Stefanović sa državnim rekorderom Jovicom Spajićem

Datum: 30.03.2016 | Kategorija: Bitne informacije, Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarali su sa pripadnikom SAJ-a Jovicom Spajićem, koji je Giniosov rekorder u izvedenim trbušnjacima za 24 sata i koji je sredinom marta osvojio zlatnu medalju na Svetskom ultramaraton skupu u Atini, gde je pretrčao 720 kilometa u trci koja je trajala šest dana.

Stefanović i Udovičić su najavili dalju podršku razvoju sporta u MUP-u i policajcima koji postižu istaknute rezultate u sportskim disciplinama, u cilju, kako su rekli, promocije pravih vrednosti u društvu.

"Danas imamo priliku da iskažemo koliko sportisti i pripadnici MUP-a imaju značaj u promovisanju pravih vrednosti, ali i kreiranju jednog ambijenta koji za sve građane treba da bude ponos i zvezda vodilja. Želimo da ispromovišemo i predstavimo sportiste koji imaju izvanredne rezultate i da ih postavimo kao uzore mladima ", rekao je Udovičić.

On je istakao da pripadnici MUP-a godinama unazad postižu sjajne sportske rezultate.

,,Upravo smo zbog toga novim zakonom prepoznali sport u vojsci i policiji”, istakao je Udovičić.

Stefanović je istakao da je Spajić pokazao da su pripadnici policije spremni da odgovore zadacima i svim izazovima.

"Čestitam Jovici. Svaka ti čast, nadam se da će i svi drugi rezultati u budućosti biti impresivni, a mi ćemo se truditi da pomognemo, da ovakve ljude nagrađujemo. Ovakva vrsta posvećenosti i rada su karakteristični za srpsku policiju", rekao je Stefanović.

Jovica Spajic
Jovica Spajic
Jovica Spajic
Nazad