Udovičić i sportisti zasadili svoje drveće u Parku šampiona

Datum: 11.08.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i članovi ženske košarkaške repezentacije, mlade muške košarkaške repezentacije i mlada atletičarka Jelena Vrućinić, zasadili su danas svoje mlado drveće u Parku šampiona, u okviru Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku.

„Izuzetno mi je drago što imam priliku da nastavim tradiciju sađenja drveća u Parku šampiona koju je Ministarstvo započelo 2011. Smatram da je ovo odlična ideja da na jednom mestu osvajači medalja i naši najuspešniji sportisti ostavljaju trag, a i lepim gestom doprinose zdravijem okruženju i lepšem ambijentu Zavoda za sport, koji vodi brigu o našim sportistima i u koji su svi dobrodošli“, rekao je ministar Udovičić.

On je izrazio veliko zadovoljstvo istorijskom godinom u pogledu sportskih rezultata, i još jednom naglasio koliko je ponosan na sve srpske sportiste.

„Ne znam samo da li ćemo, s obzirom na broj osvojenih medalja, imati dovoljno mesta u Parku šampiona. Ako svaki sportista koji je ove godine osvojio medalju bude sadio drvo, kako smo krenuli, proširićemo se preko celog Košutanjaka, čak do Rakovice“, našalio se ministar Udovičić.

Svoje drvo u Parku šampiona do sada su zasadili muška i ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, vaterpolo reprezentacija Srbije, tekvandoistkinja Milica Mandić, strelci Ivana Maksimović i Andrija Zlatić i bacač kugle Asmir Kolašinac.

IMG_5628

Nazad