Udovičić i Mali u akciji prolećnog čišćenja Beograda

Datum: 03.04.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina,

,,Svako od nas ima obavezu prema mestu u kojem živi i prema svojim  sugrađanima. Obeshrabruje činjenica da u 21. veku uopšte ima potrebe da se apeluje na ljude da vode računa o svojoj okolini.  Upravo ljudski nemar je, ipak, ono što naše ulice i reke pretvara u deponije, dovodi  do  zapušavanja  kanala,  koji  se  izlivaju  usled  svake  kiše“, rekao je ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić.

Velika prolećna akcija čišćenja Beograda zvanično je  počela u četvrtak,  2. aprila i trajaće do 1. maja. Gradonačelnik Beograda, Siniša Mali, i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, priključili su se akciji u Radničkoj ulici na Čukarici.

,,Svakim bačenim  otpatkom,  ne  samo  da  se  pokazuje  nekultura,  već  se  doprinosi  i stvaranju potencijalno opasnih situacija za ljudsko zdravlje i život. Neophodno je shvatiti ozbiljnost situacije i to da je potrebno da svako od nas uloži samo malo truda da bi se izbegli prizori kojih smo danas suviše često svedoci“, rekao je Udovičić.

U  akciju  uređenja  prestonice  uključeno  je  šest  sekretarijata,  dve  službe, Komunalna  policija,  devet  javnih  preduzeća  i  Turistička  organizacija Beograda. Građani su do sada prijavili oko 500 lokacija, a plan je da se u prvih 10 dana akcije obradi oko 20 – 25 lokacija.

Nazad