Udovičić i Gašić u obilasku radova na drugoj fazi izgradnje Atletske dvorane

Datum: 19.08.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ministar odbrane Bratislav Gašić i predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović obišli su radove u okviru druge faze izgradnje Atletske dvorane u Beogradu. To je jedan je od najznačajnijih projekata koje zajedno sprovode Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo odbrane i Atletski savez Srbije.

„Izgradnja teče po planu i objekat će biti u potpunosti spreman do Evropskog atletskog dvoranskog prvenstva koje se 2017. održava u Beogradu. Dvorana neće biti u funkciji samo profesionalnih sportista i pripadnika Vojske Srbije. Ona je u potpunosti prilagođena osobama sa invaliditetom i biće dostupna svim građanima Srbije koji žele da se bave sportom“, rekao je Udovičić.

U Srbiji ne postoji objekat zatvorenog tipa za atletiku, rekao je Udovičić i dodao da će se izgradnjom ovakvog objekta suštinski doprineti razvoju nacionalnog sporta, kvalitetu treniranja naših sportista, a ono što je takođe veoma važno jeste organizacija domaćih i međunarodnih takmičenja u ovoj dvorani.

„Naši sportisti, i vrhunski ali i oni koji tek ulaze u svet sporta, zaslužuju ovakav objekat. Jedan od najvažnijih ciljeva nam je upravo izgradnja sportske infrastrukture kako bismo obezbedili najbolje moguće uslove za sve sportiste“, naglasio je Udovičić.

Ministar odbrane Bratislav Gašić zahvalio se ministru Udovičiću na naporu koji ulaže kako bi Atletska dvorana što pre bila završena.

„Ne mogu a da ne izrazim svu zahvalnost ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću koji sa svojim timom čini velike napore da obaveze koje smo preuzeli ispunimo do kraja, i da 2017. godine, na radost i zadovoljstvo Atletskog saveza Srbije, možemo da ugostimo sportiste i takmičare na Evropskom dvoranskom prvenstvu u atletici“, rekao je ministar Gašić.

Nazad