Svetska elita sportske medicine u Beogradu

Datum: 22.05.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Najugledniji predavači i profesori iz oblasti sportske medicine u višednevnoj su poseti Beogradu povodom Međunarodne konferencije sportske medicine koja se prvi put održava u našoj zemlji. Konferencija se održava u Sava Centru i traje do subote, 23. maja.

,,Ovo je sjajna prilika pre svega za studente koji su ovde prisutni. Mene su, kao bivšeg sportistu, predavanja veoma zaintrigirala, jako su zanimljiva, a mogu tek da zamislim koliko mladim studentima ovo znači. Drago mi što smo organizovali prvi Kongres sportske medicine u Srbiji i nadam se da neće samo na tome ostati, da će Zavod i klinika Aspetar nastaviti saradnju. Ovo je odličan pokazatelj saradnje dve države“, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Svečano otvaranje prve Međunarodne konferencije sportske medicine u Srbiji održano je dan ranije, u četvrtak, 21. maja u Narodnom pozorištu.

„Izuzetna  je  čast  za  Srbiju  što  ima priliku da bude  domaćin  svetskoj  eliti  sportske medicine. Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije ovu konferenciju priprema još od prošle godine u saradnji sa „ASPETAR“ bolnicom, u potpunoj koordinaciji s Ministarstvom omladine i sporta kao pokroviteljem. Konferencija sportske medicine je prilika za promociju Srbije, ali i prilika da se domaća stručna javnost upozna sa svetskim trendovima u lečenju sportskih povreda, da naši lekari uspostave saradnju sa najpoznatijim svetskim lekarima i da njihovo znanje prenesu u našu zemlju, pogotovo u ovoj, svima veoma važnoj, predolimpijskoj godini“, rekao je ministar Udovičić i poželeo dobrodošlicu svim učesnicima i gostima.

Ministar je naglasio da su veoma snažne institucionalne i pojednačne veze između ASPETRA, jedne od naprestižnijih sportskih bolnica u svetu i Zavoda za sport i medicinu sporta – jednog od najstarijih instituta za sportsku medicinu u svetu, veoma važna garancija uspešnosti ove konferencije, kojoj će prisustvovati doktori koji su svetski priznati i koji su vodeći u MOK, FIFA, UEFA i drugim institucijama i koji su priznati u lečenju svih najbitnijih i najkomplikovanijih povreda.

Svečanom otvaranju prisustvovali su i direktor Zavoda za sport i medicinu Goran Bojović, ministar omladine i sporta Države Katar Salah bin Ganem bin Naser Al Ali, direktor klinike „Aspetar“ dr Hakim Khalabi, načelnik Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Zoran Šegrt, direktor Kliničkog centra Srbije prof. dr Miljko Ristić i pomoćnik ministra nauke, obrazovanja i sporta Hrvatske Tomislav Paškvalin.

Nazad