Svečano otvorena nova trim staza u Tutinu

Datum: 28.05.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Pomoćnik ministra za sport Uroš Zeković posetio je danas Tutin, gde je prisustvovao otvaranju nove trim staze.

,,Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam danas ovde. Ministarstvo omladine i sporta ima odličnu saradnju sa opštinom Tutin koja se ogleda u realizaciji ovakvih projekata. Siguran sam da će se ta saradnja nastaviti i u budućnosti na obostrano zadovoljstvo“, rekao je pomoćnik ministra za sport Uroš Zeković.

 On je naglasio da će trim staza biti od velikog značaja pre svega za sportiste u Tutinu, ali i za sve građane koji vole rekreaciju i buduće generacije.

 Ministarstvo omladine i sporta prepoznalo je Tutin kao opštinu koja ulaže u sport i svoje sportiste i u prethodnom periodu finansiralo je nekoliko projekata u toj opštini – sportske terene, dečija igrališta, sportsku halu itd. Opština Tutin jedna je od osam jedinica lokalnih samouprava u kojoj Ministarstvo omladine i sporta ove godine realizuje projekat – ,,Rekonstrukcija i adaptacija malih sportskih terena na teritoriji Republike Srbije“. Takođe, trim staza koja je danas otvorena, jedna je od 5 staza koje su izgrađene uz podršku Ministarstva omladine i sporta i koje će biti otvorene u narednih mesec dana.

 ,,Želim vam da nastavite da razvijate sportsku infrastrukturu, da razvijate sport. Ministarstvo omladine i sporta će vam uvek pomoći“, dodao je Zeković.

 Pomoćnik ministra za sport čestitao je i svim građanima Tutina u kojem se danas obeležava Dan opštine.

Nazad