Sa mladima Vrnjačke Banje o prilikama za mlade Saveta Evrope i Evropske Unije

Datum: 23.06.2014 | Kategorija: Omladina,

Nakon vršnjaka iz Niša, i mladi iz Vrnjačke Banje bili su u prilici da se 20.06. informišu o tome šta im se od mogućnosti nudi u evropskom omladinskom polju. Pored mladih, predstavnika kancelarije za mlade i omladinskih udruženja, info danu prisustvovali su i predstavnici udruženja Roma, profesori, sportska udruženja i asocijacija policajaca – svi oni koji su u svakodnevnom kontaktu sa mladima i koji ih dalje mogu informisati o dostupnim mogućnostima.

Pozdravljajući prisutne, Sanja Cvetković, koordinator KZM Vrnjačka Banja navela je da korišćenje različitih prilika zapravo mladima iz ove sredine otvara prozor ka Evropi i ukazala da će kancelarija za mlade biti na raspolaganju mladima koji budu želeli da apliciraju za različite treninge ili programe podrške.

Aleksandra Knežević, rukovodilac Grupe za međunarodnu saradnju, koja je ujedno prisutnima i predstavila dostupne mogućnosti na evropskom nivou, izrazila je posebno zadovoljstvo inicijativom za organizovanje info dana koja je potekla sa lokalnog nivoa, navodeći da će Ministarstvo omladine i sporta pružiti podršku svim mladim ljudima zainteresovanim da budu deo različitih evropskih aktivnosti.

Nazad