Rezultati Javnog konkursa za razvoj i sprovođenje omladinske politike

Datum: 27.05.2016 | Kategorija: Omladina, Omladina konkursi,

Ministarstvo omladine i sporta donelo je odluku o dodeli finansijskih sredstava za programe i projekte podrške razvoju i sprovođenju omladinske politike.

S ciljem pružanja podrške za razvijanje sektorskih politika i jačanje međusektorske saradnje, unapređenje formalnog i neformalnog obrazovanja mladih radi sticanja praktičnih znanja i veština; podizanje kapaciteta udruženja mladih i kancelarija za mlade za ostvarivanje međunarodne saradnje i korišćenje fondova, Ministarstvo omladine i sporta je u okviru Javnog konkursa za razvoj i sprovođenje omladinske politike koji je raspisan 4. marta 2016. godine, na osnovu predloga komisije, od pristiglih 11 predloga, odabralo 2 projekta koji će se finansirati u ukupnom iznosu od 13.535.959,50 dinara.

Za:

  • Oblast 1: Podrška razvoju međuresornih programa i umrežavanje svih aktera omladinske politike – nema predloženih projekata za finansiranje;
  • Oblast 2: Standardizacija omladinskog rada – podržaće se jedan projekat u iznosu od 7.965.909,50 dinara;
  • Oblast 3: Osnaživanje kancelarija za mlade – podržaće se jedan projekat u iznosu od 5.570.050,00 dinara.

Čestitamo svim podnosiocima projekata kojima su odobreni projekti za realizaciju i želimo puno uspeha u sprovođenju istih.

Rezultate Javnog konkursa za razvoj i sprovođenje omladinske politike možete preuzeti OVDE.

Nazad