Regionalni sastanak o zajedničkim sportskim prioritetima u 2015. 

Datum: 29.11.2014 | Kategorija: Sport,

U Beogradu je održan inicijalni regionalni sastanak kome su prisustvovali Edvard Kolar, generalni direktor za sport Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Slovenije, Suvad Džafić, pomoćnik ministra za sport Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Marko Begović, savetnik za sport Uprave za mlade i sport Crne Gore, kao i Nikola Maletić i Aleksandra Knežević, ispred Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima za saradnju u 2015. godini, sa posebnim fokusom na potencijalnim zajedničkim aktivnostima u sportskom polju. Jedna od tema odnosila se i na mogućnost za pripremu i sprovođenje zajedničkog projekta koji bi se ticao dualnih karijera sportista, kako bi oni i po završetku sportske karijere bili aktivni deo društvene zajednice.

Sastanak je završen zajedničkim stavom da je regionalna saradnja u oblasti sporta izuzetno značajna sa aspekta povezivanja regiona i stvaranja klime razumevanja i tolerancije koja je neophodna za dalji razvoj svih naših društava. Prisutni su izneli stav da ovo treba da bude samo prvi u nizu zajedničkih sastanaka, te da isti treba da postanu redovna praksa svih regionalnih aktera od značaja u oblasti sporta.

Po okončanju sastanka, gosti iz regiona obišli su Sajam sporta i upoznali se detaljnije sa radom prisutnih sportskih saveza.

Nazad