Regionalna kancelarija za saradnju mladih raspisuje Konkurs za angažovanje Zamenika generalnog sekretara

Datum: 27.03.2017 | Kategorija: Vesti, Omladina,

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RKSM) predstavlja nezavisni institucionalni mehanizam za saradnju mladih zapadnog Balkana, koja je uspostavljena sporazumom potpisanim 4. jula 2016. godine u Parizu. Ugovorne strane su Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo*, Makedonija, Crna Gora i Srbija.

Misija RKSM je:

  • podsticanje razmena mladih i njihovih ideja, kao osnove buduće saradnje u regionu, zasnovane na vrednostima koegzistencije, tolerancije i poštovanja ljudskih prava i raznolikosti, kao i posvećenosti principima inkluzije i bezbednosti;
  • unapređenje regionalne saradnje među mladima i institucijama koje se bave mladima i obezbeđivanje implementacije zajedničkih programa za mlade koji se fokusiraju na principe demokratskog upravljanja, održivog ekonomskog rasta, obrazovanja i inovacija;
  • koordinacija saradnje mladih zapadnog Balkana.

Strukturu RKSM čine Upravni odbor, Sekretarijat i Savetodavni odbor. Sekretarijat RKSM čine sedište koje se nalazi u Tirani i lokalni ogranci u svakoj od pet Ugovornih strana. Sekretarijat se sastoji od generalnog sekretara, zamenika generalnog sekretara kao i administrativnog, programskog i pomoćnog osoblja.

Zamenik generalnog sekretara pomaže generalnom sekretaru u vršenju njegovog mandata, a posebno je odgovoran za:

  • nadgledanje i koordinaciju rada Sekretarijata;
  • osiguravanje da celokupno osoblje Sekretarijata poštuje Pravila procedure i finansijske propise;
  • koordinaciju rada Savetodavnog odbora.

Zamenik generalnog sekretara se imenuje na četiri godine konsenzusom Upravnog odbora, bez mogućnosti produženja. Zamenik generalnog sekretara je odgovoran generalnom sekretaru i Upravnom odboru organizacije, uživa imunitet i privilegije koje će biti definisane u posebnom Ugovoru koji će biti sklopljen sa zemljom domaćinom.

Sve dodatne informacije u vezi sa ovim konkursom možete pronaći na internet adresi: www.roadtoryco.com

Napomena:

Prema odredbama Statuta RKSM, u ovom mandatu za Zamenika generalnog sekretara ne može biti izabrano lice iz ugovorne strane koja je domaćin (Republika Albanija) i iz koje je Generalni sekretar (Republika Srbija).

Nazad