Potpisani ugovori sa 16 jedinica lokalne samouprave

Datum: 20.10.2016 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina,

Lokalne samouprave spadaju u red najznačajnijih partnera Ministarstva omladine i sporta u ostvarivanju ciljeva Nacionalne strategije za mlade i Zakona o mladima. Ministarstvo omladine i sporta je, uključujući ovo potpisivanje ugovora, do sada finansiralo 462 projekata jedinica lokalnih samouprava sa oko 270 miliona dinara.

„Uveren sam da aktivnosti koje će se, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, sprovoditi u 16 gradova i opština, a koje obuhvataju razvijanje usluga i mehanizama koji pospešuju zapošljivost i zaposlenost mladih, stvaranje uslova za kvalitetno provođenje slobodnog vremena i aktivno učešće mladih u društvu , odražavaju potrebe mladih iz svake lokalne zajednice ponaosob. Mi ćemo, kao i do sada, nastaviti da pružamo neophodnu stručnu i savetodavnu podršku svim lokalnim kancelarijama za mlade“, rekao je Udovičić.

Kontinuirana podrška Ministarstva lokalnim samoupravama, kroz konkurse za finansiranje projekata kojima se realizuju ciljevi Nacionalne strategije za mlade predstavlja ujedno i podsticaj mladima u organizovanju, društvenom delovanju i zapošljavanju, a sve u cilju razvijanja njihovih ličnih potencijala i ostvarivanja opšte društvene dobrobiti.

Rezultati konkursa se mogu videti OVDE.

Nazad