Potpisan ugovor o finansiranju 28. Beogradskog maratona

Datum: 16.04.2015 | Kategorija: Aktivnosti,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Atletskog Saveza Srbije Veselin Jevrosimović potpisali su danas ugovor o finansiranju 28. Beogradskog maratona. Ministarstvo je ove godine izdvojilo 5.400.000 dinara za organizaciju Maratona. koji će, kako je najavljeno, oboriti rekord po broju učesnika.

,,Skoro 5.000 trkača, među kojima će biti učesnika iz celog sveta, govori o značaju ove manifestacije. Maraton je sastavni deo sportskog života Beograda i naše zemlje. Brine me podatak da svako peto dete u Srbiji ima prekomernu težinu. To je jedan od problema sa kojima kao ministarstvo treba da se suočimo i da radimo na njemu. Pružanjem podrške ovakvim manifestacijama, želimo da promovišemo sport i rekreaciju među mladima“, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

 Ministar se zahvalio i Atletskom Savezu Srbije na saradnji i pohvalio njihove dosadašnje rezultate u oblasti širenja sportske infrastrukture, i broja dece koja kreću da se bave atletikom. Atletski Savez Srbije je, prema rečima ministra, pokazao da itekako brine o budućnosti atletike i rekreacije.

 Govoreći o Beogradskom maratonu, ministar Udovičić rekao je da se nada da će ova manifestacija i u budućnosti na ulicama Beograda okupljati veliki broj učesnika.

 ,,Time šaljemo poruku da je Srbija zemlja sporta, i da sportskim događajima i manifestacijama pridajemo veliki značaj. Zato pozivam sve građane da sa decom i prijateljima ove subote izađu na ulice, učestvuju u nekoj od trka“, poručio je ministar Udovičić.

 Beogradski maraton biće održan u subotu 18. aprila, u 10.00 časova.

Nazad