Posao za 39 mladih zavarivača u Kostolcu

Datum: 21.10.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je prisustvovao potpisavanju ugovora o radu za 39 mladih radnika od 18 do 30 godina, koji su se u okviru projekta Ministarstva omladine i sporta „Spoji i zavari“ od aprila obučavali i osposobljavali za rad na poslovima zavarivanja i svih 39 je dobilo posao u preduzeću „Prim“.

„Danas mladi često hrle ka učenju zanimanja za kojima ne postoji potražnja na tržištu rada, a nama zavarivači nedostaju. Srbiji su potrebni kako bismo ojačali našu privredu, a ne „uvozili“ radnike iz drugih zemalja“, rekao je Udovičić.

Udovičić u Kostolcu, Spoji i zavari

On je istakao da je poražavajuć podatak da je polovina mladih u Srbiji nezaposlena.

„Mi se svim silama borimo kako bi mladi imali svoju šansu za zaposlenje, a to se može videti i kroz podatak da je u 2015. godini čak 126.000 ljudi obuhvaćeno merama Vlade Srbije za aktivno zapošljavanje, a čak 50% novca odvojenog za te projekte namenjeno je zapošljavanju mladih. Početkom ove godine, Ministarstvo omladine i sporta pokrenulo je projekat koji ima za cilj povećanje zapošljivosti mladih, uradili smo Nacionalni program mera za zapošljavanje mladih koji ćemo uskoro i predstaviti javnosti“, naglasio je Udovičić.

Udovičić u Kostolcu, Spoji i zavari

Nazad