Peruničić dočekao evropskog šampiona Borkovića

Datum: 14.10.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić dočekao je na platou Skupštine grada u Pančevu najboljeg srpskog automobilistu Dušana Borkovića koji je za vikend postao novi šampion Evrope na kružnim stazama.

Borković je na stazi Pergusa u Italiji zauzeo četvrto mesto, što je bilo dovoljno za osvajanje titule šampiona Evrope turing automobila.

"Želim da čestitam Dušanu i njegovom timu na velikom uspehu koji su postigli i po ko zna koji put potvrdili svoj kvalitet. I pored brojnih problema usled pucanja gume i izletanja sa staze, imao si zacrtan cilj koji si velikim trudom uspeo da ostvariš. Srbija je ponosna na tebe", rekao je Peruničić.

ROBY0082

On je naglasio da je Borkovićev uspeh pokazatelj da naši sportisti postižu rezultate na svetskom nivou i u sportovima koji nemaju veliku tradiciju i popularnost u Srbiji i poželeo mu još mnogo sjajnih pobeda i titula u karijeri, kao i da nastavi da doprinosi popularizaciji automobilizma u Srbiji i promociji dobre slike naše zemlje u svetu.

ROBY0133

Nazad