Otvoren peti Evropski fitnes kongres

Datum: 25.09.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je svečano otvorio peti Evropski fitnes kongres koji organizuje Savez za rekreaciju i fitnes Srbije.

„Drago mi je da se već petu godinu temama kao što su fitnes i rekreacija pridaje veliki značaj. Izuzetno je važno da skrenemo pažnju javnosti na to koliko je bitno kontinuirano se baviti nekom fizičkom aktivnošću, jer se vrhunski rezultati i dobra atsmofera među ljudima stvaraju samo uz dobru bazu i dobar pristup“, rekao je Udovičić.

IMG_5867

On je naglasio da je ovaj kongres pravo mesto na kom se može dati primer odgovornog ponašanja svih nas i gde možemo na pravi način pokazati mladima koliko je bitno da sport i rekreacija budu sastavni delovi našeg života.

„Drago mi je i da ovde vidim predstavnike mnogih sportskih ustanova i institucija, korporativnog sektora, ali i zdravstvenog i velnes sektora. Uloga svih nas je da ukažemo na to da su fitnes i rekreacija od velikog značaja za zdravstveno stanje pojedinca, rekreativaca, ali i cele nacije“, istakao je Udovičić i otvaranje Evropskog fitnes kongresa završio je uz pitanje: „Koliko je svako od vas juče posvetio vremena bavljenju sportom ili rekreacijom? Koliko se zaista bavite sobom?“

IMG_5826

Prisutnima su se pored Udovičića obratili i predsednik Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije Nebojša Stojanoski i zamenik gradonačenika Grada Beograda Andreja Mladenović.

Ministar omladine i sporta se pre početka kongresa sastao sa direktorom Evropske divizije Međunarodne asocijacije zdravlja i sporta. 

Nazad