Okrugli sto o NSM u Kragujevcu

Datum: 08.10.2014 | Kategorija: Omladina,

U Kragujevcu je održan okrugli sto na kom se raspravljalo o radnom nacrtu Nacionalne strategije za mlade za period 2015-2025. Organizator okruglog stola bilo je udruženje “Sunce”-resurs centar za šumadijski okrug programa “Mladi su zakon”, zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta i resurs centrom za pomoravski okrug.

Skupu su prisustvovale predstavnice Ministarstva- pomoćnica ministra za omladinu Snežana Klašnja i samostalna savetnica Ministarstva Vesna Vidojević, predstavnici lokalne samopuprave, policije, Doma zdrvlja, NSZ i drugih institucija i oko 90 mladih, predstavnika omladinskih udruženja i organizacija, đačkih i studentskih parlamenata…

Nakon prezentacije Nacrta, usledila je diskusija na kojoj su učesnici skrenuli pažnju na teme kao što su problemi mladih na selu, reproduktivno zdravlje mladih, mladi i kultura, položaj mladih koji rastu u hraniteljskim porodicama, kao i mladih osoba sa invaliditetom.

Predstavnice Ministarstva izrazile su zadovoljstvo jer su mladi Šumadije i Pomoravlja pokazali spremnost da aktivno učestvuju u kreiranju politika za mlade i pozvale ih da i u narednim fazama izrade Nacinalne strategije budu uključeni u ovaj proces.

Nazad