Održana redovna godišnja Skupština Nacionalne asocijacije kancelarija za mlade

Datum: 27.03.2019 | Kategorija: Vesti, Omladina,

Redovna Skupština Nacionalne asocijacije kancelarija za mlade održana je 27. marta 2019. godine u Hotelu Srbija, u okviru projekta „Unapređenje rada kancelarija za mlade“, koje sprovodi Asocijacija, a finansira Ministarstvo omladine i sporta.

U uvodnom delu prisutnima su se obratili državni sekretar Darko Stanić, predsednik Nacionalne asocijacije Kancelarija za mlade Džemaludin Paučinac, sekretar Odbora za obrazovanje, kulturu, sport i omladinu Stalne konferencije gradova i opština Maja Knežević Romčević i projektna menadžerka Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju- GIZ Danica Belić.

Državni sekretar istakao je da se zahvaljujući radu Nacionalne asocijacije Kancelarija za mlade kontinuirano poboljšava kvalitet života mladih u Srbiji, povećava informisanost i uključenost mladih u opštinama i gradovima u donošenje odluka, stiče iskustvo i znanje neformalnim obrazovanjem i realizuju brojni projekti iz oblasti koje su mladi definisali kao nedovoljno zastupljene ili zapostavljene u svojim lokalnim zajednicama.

„Značaj Asocijacije najbolje se ogleda u postojanju 137 kancelarija za mlade u Srbiji danas, u preko 80 opština koje imaju formiran Savet za mlade i oko 90 skupština opština/gradova koje su usvojile Lokalne akcione planove za mlade. Ministarstvo omladine i sporta od svog osnivanja pomaže razvoj omladinske politike, pa je do sada za sprovođenje programa i projekata u kancelarijama za mlade finansijski podržalo preko 500 projekata, u iznosu od preko 350 miliona dinara“, rekao je Stanić.

Na dnevnom redu Skupštine, između ostalog, našlo se predstavljanje primera dobre prakse Kancelarija za mlade iz regiona, predstavljanje istraživanja, projekata i programa koje je Asocijacija sprovela sa svojim partnerima, kao i planovi za naredni period.

 

Nazad