Održan II forum nove regionalne politike i evropskih integracija

Datum: 16.11.2014 | Kategorija: Omladina,

U Beogradu je 14-16. novembra 2014. održan II forum nove regionalne politike i evropskih integracija „Problem nezaposlenosti mladih i BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji-rešenje po uzoru na nordijski model saradnje“, u organizaciji Foruma mladih Igmanske inicijative.

Forumu, koji se realizuje uz podršku Fridrih Ebert fondacije, prisustvovalo je više od 60 aktivista iz nevladinog sektora, predstavnika podmladaka političkih stranaka, predstavnika relevantnih institucija, različitih eksperata iz navedenih zemalja.

Kroz set panela i radionica, oni su zajedno razradili i formulisali set preporuka u vezi sa smanjenjem nezaposlenosti mladih u četiri uključene zemlje i pripremili deklaraciju koja će ispred Foruma mladih biti poslata vladama navedenih država.

U sklopu panela „Mladi i mobilnost“ prisutnima se obratila i Aleksandra Knežević, rukovodilac Grupe za međunarodnu saradnju, predstavljajući dostupne programe i planirane aktivnosti Ministarstva omladine i sporta u vezi sa podsticanjem mobilnosti i informisanosti mladih.

Takođe, prisutne je upoznala i sa idejom premijera Republike Srbije o formiranju Unije mladih Zapadnog Balkana, što je naišlo na izuzetno odobravanje i izraze podrške od strane okupljenih omladinskih aktivista.

Nazad