Održan 28. Beogradski maraton

Datum: 18.04.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Na 28. Beogradskom maratonu, koji je održan po jakoj kiši i temperaturi od 13 stepeni, najviše uspeha imali su maratonci iz Kenije i maratonke iz Etiopije. Kenijci su osvojili prvih šest mesta a pobednički trofej osvojio je Silas Sang. Najuspešniji domaći takmičar i novi prvak Srbije u maratonu bio je Ivan Miškeljin, s ličnim rekordom – 2:35,17. Pobednici polumaratona su Ana Subotić i Velimir Bojović.

Znak za početak maratona dali su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, gradonačelnik Siniša Mali, svetska rekorderka u skoku u dalj Galina Čistjakova, gradski menadžer Goran Vesić. Istovremeno je održana i Trka zadovoljstva na pet kilometara na kojoj je učestvovao veliki broj građana.

,,Veoma me raduje činjenica da je ovogodišnji Beogradski maraton oborio rekord po broju učesnika. Skoro 5.000 trkača, među kojima su učesnici iz celog sveta, govori o značaju ove manifestacije. Maraton je sastavni deo sportskog života Beograda i naše zemlje. Pružanjem podrške ovakvim manifestacijama,  želimo da promovišemo sport i rekreaciju među mladima. Iskreno bih voleo da  jedna od najpozitivnijih manifestacija  i u  narednim godinama  na  ulicama  Beograda  okuplja  ovako  veliki  broj  učesnika,  jer  time šaljemo  poruku  da  je  Srbija  zemlja  sporta,  i  da  sportskim  događajima  i manifestacijama pridajemo veliki značaj“, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Nazad