Ministar Udovičić razgovarao s predstavnicima Saveza izviđača Srbije

Datum: 20.10.2014 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas s predstavnicima Saveza izviđača među kojima je bio i Đorđe Krstić, izviđački vođa i jedan od ovogodišnjih dobitnika priznanja Svetskog fonda „Glasnici mira“.

Ministar Udovičić čestitao je Krstiću na priznanju koje mu je dodeljeno zbog doprinosa Saveza izviđača u otklanjanju posledica majskih poplava u Srbiji. Ministar je ujedno još jednom zahvalio predstavnicima Saveza na nesebičnoj pomoći koju su pružili stanovništvu poplavljenih područja u trenucima kada je to bilo najpotrebnije.

Pored Krstića, među 12 ovogodišnjih dobitnika svetske izviđačke nagrade „Junaci glasnika mira“ našli su se i izviđači iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i predstavnici Jemena, Indije, Obale Slonovače, Paname, Libana i Sjedinjenih Američkih država.

Na nedavno održanoj ceremoniji u Rijadu, nagrade laureatima uručio je princ Saudijske Arabije Faisal bin Abdulah bin Mohamed, koji je i predsednik Saveza izviđača svoje zemlje.

Delegacija Saveza izviđača Srbije, u kojoj su bili i predsednik i sekretar Saveza Branko Davidović i Milan Barišić obavestila je ministra da će se u Beogradu od 4. do 9. novembra održati Skautska Akademija, jedan od najvećih i najznačajnijih skautskih događaja.

Na Akademiji će učestvovati oko 200 delegata iz više od 45 zemalja Evrope i sveta.

Nazad