Ministar Udovičić dočekao osvajače medalja na Mediteranskim igrama

Datum: 03.07.2018 | Kategorija: Vesti, Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić organizovao je druženje sa osvajačima medalja na Mediteranskim igrama koje su održane u španskom gradu Taragoni. Od ukupno četiri hiljade sportista iz 33 zemlje, sportisti iz Srbije osvojili su 12 zlatnih, 11 srebrnih i 9 bronzanih odličja u 11 sportova.

„Osvajanjem ovako velikog broja medalja naši sportisti iz godine u godinu dokazuju svetu da je Srbija sportska nacija, te sam ponosan na činjenicu da imamo i nova imena među osvajačima medalja i nove sportove u kojima smo bili na postolju, pored sada već konstantnih i kontinuiranih osvajača medalja. To je činjenica koja opravdava naša očekivanja da ćemo i na svim sledećim velikim međunarodnim takmičenjima, uključujući i naredne olimpijske igre, obarati sopstvene rekorde u broju osvojenih medalja za našu Srbiju. Ovim putem želim da im zahvalim i čestitam na njihovom trudu, upornosti i zalaganju, na tome kako su branili boje Srbije siguran da su upravo oni najbolji uzori nekim budućim šampionima, ali i svakom od nas“ – izjavio je prilikom susreta ministar Vanja Udovičić.

Na Mediteranskim igrama u Taragoni od srpskih predstavnika najtrofejniji su bili plivači sa čak osam medalja (tri zlatne i pet srebra), dok je najuspešniji pojedinac po broju osvojenih odličja bio Velimir Stjepanović, plivač koji se okitio sa pet medalja (tri zlatne i dve srebrne). Zlatne medalje još su osvojili atletičarka Ivana Španović u skoku u dalj, postaviviši novi rekord Mediteranskih igara skokom od 7,04m, kajakašica Milica Starović u disciplini K1 500m, džudista Žarko Ćulum, karatistkinja Jelena Milojević, strelci Andrea Arsović, Damir Mikec i Milutin Stefanović, tekvondoistkinja Ana Bajić i muška vaterpolo reprezentacija.

Prijemu je prisustvovao i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, koji je predvodio našu delegaciju na Mediteranskim igrama i pružio punu institucionalnu podršku Ministarstva omladine i sporta i Olimpijskog komiteta Srbije našim sportistima i stručnim štabovima, kao i brojni predstavnici sportskih saveza.

Nazad