Милион евра из Брисела за омладинске пројекте из Србије

Датум: 21.07.2015 | Категорија: Омладина,

Наког великог броја послатих пројеката у Брисел, у оквиру првог позива за западни Балкан у оквиру Еразмус+: Млади у акцији, организације из Србије су постигле нови рекорд и имале убедљиво највећи број одобрених пројеката на Балкану, а самим тим добиле и највише средстава за њихово реализовање!

Редован рад на информисању и подизању капацитета младих и омладинских удружења, коме је посвећена контакт тачка "Хајде да", уз подршку Министарства омладине и спорта, поново је дао завидне резултате – успешан тренд који је започет са коришћењем ЕУ програма за младе „Млади у акцији“ настављен је и у склопу новог ЕУ програма за образовање, тренинг, омладину и спорт „ЕРАЗМУС+“!

Са задовољством истичемо да је у првој грант рунди од пристиглих 149 предлога пројеката, скоро 60% било из Србије, а посебно смо поносни на чињеницу да су од 43 подржана пројекта 26 из наше земље, што значи да ће више од милион евра бити уложену у реализацију омладинских идеја и иницијатива из Србије.

Серија обука за припрему предлога пројеката, коришћење доступних могућности из програма ЕРАЗМУС+ и правилног спровођења одобрених пројеката наставља се и током 2015. године, те вас позивамо да редовно пратите позиве за обуке и одазовете се, уколико сматрате да су и ваше идеје у складу са приоритетима програма ЕРАЗМУС+.

Укупан број поднетих пројеката у првој рунди из земаља западног Балкана:

-        Албаниjа: 27

-        Босна i Херцеговина: 15

-        Косово: 8

-        Црна Гора: 14

-        Србија: 85.

Више о самом Програму можете наћи на следећој страници http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/index_en.htm. Следећи рок за предају пројеката је 2. септембар 2015. до поднева.

Назад

Архива вести