Dodela nagrade „Mladi Evropljanin 2015. godine“

Datum: 07.10.2014 | Kategorija: Omladina,

Švarckof fondacija „Mlada Evropa“ uputila je poziv mladima da konkurišu za nagradu „Mladi Evropljanin 2015. godine“. Poziv se odnosi na mlade uzrasta od 18 do 26 godina koji su se bavili pitanjima evropskih integracija, pokretali inicijative, razvijali osećaj društvene odgovornosti i na taj način pokazali da su spremni da daju doprinos razvoju mira i koegzistencije u šarenolikoj Evropi danas, ali pre svega - da su se zalagali za razvoj međunarodne saradnje i ujedinjenu Evropu.

Pored titule „Mladi Evropljanin 2015. godine“, dobitniku sledi i nagrada u iznosu od 5.000 evra, koja se može iskoristiti za lično usavršavanje kroz mentorski rad sa članovima Evropskog parlamenta ili za finansiranje projekta koji će promovisati evropske vrednosti i/ili značaj evrointegracija.

Pobednika konkursa odabraće komisija sastavljena od predstavnika Evropskog parlamenta, Evropskog parlamenta mladih, Evropske komisije i Švarckof fondacije „Mlada Evropa“.

Konkurs je otvoren do 20. oktobra 2014 godine. Više informacija, kao i aplikacioni formular možete pronaći na adresi: http://polls.eyp.org/young-european-of-year-nomination-form.

Nazad