Borovčanin: više novca od Evropske fondacije za mlade

Datum: 14.11.2014 | Kategorija: Omladina,

Državni sekretar za omladinu Nenad Borovčanin sastao se tokom službene posete Savetu Evrope u Strazburu sa Žanom Klodom, direktorom Evropske omladinske fondacije, koji je potvrdio da će do kraja godine finansijska podrška za projekte mladih u Srbiji dostići 300.000 evra.

Ekspertska misija Saveta Evrope je u razgovoru sa državnim sekretarom za omladinu Borovčaninom izrazila zadovoljstvo i pohvalila nacrt nove Nacionalne strategije za mlade, uz dodatne sugestije i rešenja koja će biti unata.

„Eksperti su posebno istakli važnost sprovođenja strategije, kako bi omladina osetila sistemsku brigu i naglasili da je najvažnije da mladi budu prioritet svakog ministarstva“, preneo je Borovčanin ocene nakon sastanka.

Žan Klod, direktor Evropske omladinske fondacije, je podsetio da će do kraja godine ukupna novčana sredstva za podršku projektima udruženja mladih iz Srbije dostići 300.000 evra, što će tokom naredne godine biti i premašeno planiranim povećanjem.

Državni sekretar Borovčanin je razgovarao i sa Snežanom Samardžić-Marković, koja kao generalni direktor Direktorata za demokratiju vodi jedno od najviših tela Saveta Evrope, i dobio sigurnu potvrdu o daljoj podršci omladinskoj politici u Srbiji.

Nazad