Влада исплатила 500 стипендија за студије у иностранству

Датум: 26.12.2014 | Категорија: Активности, Омладина,

Владин Фонд за младе таленте, којим председава министар омладине и спорта Вања Удовичић, уплатио је укупан износ стипендија студентима који школовање настављају на мастер и докторским студијама на најбољим иностраним универзитетима. Висина појединачне стипендије износи око 540.000 динара за једну академску годину.

"Скоро 500 студената је од Владе Републике Србије, кроз Фонд за младе таленте, добило средства за наставак школовања у иностранству. То је показатељ да Влада итекако брине о младим људима, јер кроз овај вид подршке помажемо нашим најталентованијим студентима да се школују у престижним установама, а након тога врате у Србију и својим знањем помогну развој земље", изјавио је Удовичић.

Међу универзитетима на којима ће наши студенти наставити усавршавање налазе се и Кембриџ, МИТ, Колумбија, Универзитет у Токију...

По недавно завршеном Конкурсу за стипендирање најбољих студената студија другог и трећег степена на универзитетима земаља чланица Европске уније и Европске асоцијације за слободну трговину и на водећим светским универзитетима додељено је укупно 498 стипендија.

Сви стипендисти Фонда за младе таленте имају уговорну обавезу да се по завршетку студија врате у Србију и овде раде пет година.

Назад

Архива вести