Удовичићу уручена „жута мајица“ међународне бициклистичке трке „Кроз Србију“     

Датум: 01.10.2014 | Категорија: Активности, Спорт,

Организатори међународне бициклистичке трке „Кроз Србију“ данас су министру омладине и спорта Вањи Удовичићу уручили „жуту мајицу“, у знак захвалности за помоћ и подршку у реализацији овогодишње 54. трке „Кроз Србију 2014“. Представници трке су на састанку информисали министра и о почетку активности на припреми 55. трке која ће бити одржана наредне године.

Министар омладине и спорта био је председник Организационог одбора 54. издања трке, која је успешно одржана од 19. до 21. јуна ове године, под слоганом Стазама слободе наших предака и посвећена обележавању стогодишњице почетка Првог светског рата.

Удовичић је, захваливши на признању, подсетио на значај који ова манифестација, као најстарија бициклистичка трка на Балкану и један од најмасовнијих спортских догађаја у Србији, има за промоцију рекреације и здравих стилова живота.

Међународна бициклистичка трка „Кроз Србију 2014“ је ове године обележила 74 године постојања. Због Другог светског рата трка није реализована од 1941. до 1963. године, од када се одржава без прекида. Трка је до сада пролазила кроз више од 60 градова Србије и неколико градова Македоније, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Назад