Удовичић: Желим да чујем глас са терена!

Датум: 29.04.2015 | Категорија: Активности,

Jавна расправа о Нацрту закона о спорту одржана је данас у Сомбору. Јавној расправи присуствовали су министар омладине и спорта Вања Удовичић, државни секретар за спорт Предраг Перуничић, помоћник министра за спорт Урош Зековић, остали чланови Радне групе за израду Нацрта закона о спорту и преко стотину учесника.

,,Морам рећи да ми је јако драго што смо посетили Сомбор. Овај град итекако подржава спорт, издваја 5% средстава, што је пример добре праксе. Позивамо и друге локалне самоуправе да следе такав пример. Сомбор има изузетно добар спортски савез - један од квалитетнијих, самим тим од најбољих данас очекујемо и највише“, рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић.

 Као што је претходно најавио, министар ће лично присуствовати на свих 10 јавних расправа јер, како каже, жели да саслуша све сугестије, критике и идеје и да чује са каквим се проблемима спортисти, клубови и појединци суочавају на терену.

,,Неке од сугестија на данашњој јавној расправи биле су усмерене на сале у оквиру школа и предлози за враћање истих локалним самоуправама, бољу сарадњу Министарства омладине и спорта и Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Доста се полемисало о самом финансирању, знамо да је то један од главних проблема на локалу, као и о стручном оспособљавању. У Сомбору смо добили убедљиво највише сугестија и управо овакве јавне расправе омогућавају да дођемо до што квалитетнијег закона, што је наш главни циљ.“, рекао је министар Удовичић.

Назад

Архива вести