Удовичић за РТС: Рекордна година у освајању медаља

Датум: 25.11.2015 | Категорија: Активности, Спорт,

Министар омладине и спорта Вања Удовичић је гостујући на РТС-у говорио о предстојећем Сајму спорта, Предлогу закона о спорту, већем успеху српских спортиста у овој предолимпијској години у односу на прошлу, 2011., као и о системским променама које су до тога довеле.

"Сајам спорта је идеална прилика да се захвалимо свим нашим спортистима који су нас толико пута ове годинe обрадовали, да се присетимо свих медаља и одличја које су освојили за Републику Србију, али и да се захвалимо систему спорта, свима онима који помажу да српски спорт доминира као што смо управо и урадили ове године", овим речима Удовичић је започео своје гостовање у другом дневнику РТС-а.

Министар омладине и спорта је чињеничним бројкама показао како се системски добар посао у спорту увек може видети кроз врхунске резултате и број медаља и одличја који се константно повећавају. Поређења ради, како каже Удовичић, у овој предолимпијској години освојено је 29 медаља у олимпијским дисциплинама, а 2011. године, пред Лондон, освојено је 12 - савршен показатељ тенденције да српски спорт буде сваке године све бољи и бољи. 

Он је такође, позвао све грађане да посете четврти међународни Сајам спорта од 27. до 29. новембра, а шта вас све чека у Хали 1 Београдског сајма, као и када ће бити усвојен Предлог закона о спорту, погледајте у гостовању министра Удовичића ОВДЕ.

Назад

Архива вести